Lyyli Living Lab

Tampereelle rakennetaan kansainvälisestikin ainutlaatuinen kaupunkiliikkumisen ”Lyyli Living Lab” -ympäristö. Sen tarkoituksena on luoda kehitys-, kokeilu-, testaus- ja markkinointiympäristö palveluineen. Ympäristö mahdollistaa älykkään kaupunkiliikenteen ratkaisujen kehittämisen ja referenssien hankkimisen aidossa toimintaympäristössä: Tampereen Ratikan maketissa sekä lajinsa ensimmäisessä Lyyli-raitiovaunussa.

 

4–6-vuotisen hankkeen isäntäorganisaationa toimii Tampereen Raitiotie Oy. Hanke toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin, Business Tampereen, Skodan, VTT:n ja Tampereen yliopiston kanssa.

”Lyyli Living Lab” tukee Tampereen kaupungin tavoitetta rakentaa kestävää ja älykästä Tampereen seutua, jossa asuminen, eläminen ja liikkuminen ovat hiilineutraalia ja jossa palvelut toimivat digitaalisesti, sujuvasti ja käyttäjälähtöisesti.

”Lyyli Living Lab” on toiminut jo vuoden 2022 alusta pienimuotoisissa kokeiluissa ja ensimmäinen laajempi kokeilu käynnistettiin huhtikuun lopussa. Hankeympäristön rakentaminen on käynnissä ja sen hyödyntämiseen sitoutuneita kumppaneita on tällä hetkellä jo lähes 20. Hankkeeseen voivat osallistua kaikki halukkaat kotimaiset ja kansainväliset toimijat lähettämällä isäntäorganisaatiolle hakemuksen sekä hyväksymällä valitsemaansa sitoutumisaikaa vastaavan vuotuisen jäsenmaksun.

Tulosta ja täytä kumppanuushakemus tästä (pdf)

Lyyli Living Lab mediassa:

Tämän sivun sisältö päivittyy hankkeen edetessä.

Yhteyshenkilöt

Ali Huttunen
Kalustopäällikkö, Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 866 3800
ali.huttunen@tampereenraitiotie.fi

Olli Pihlajamaa
Erikoistutkija, VTT
puh.  040 506 9153
olli.pihlajamaa@vtt.fi

Markku Niemi
Ohjelmajohtaja, älykaupunkikehitys, Business Tampere
puh. 050 511 7341
markku.niemi@businesstampere.com