Testialue - Tieteen ja bisneksen risteyksessä

Tampere Testbed Hervanta tarjoaa yrityksille, laite- ja sensorivalmistajille, autoteollisuuden toimijoille ja tutkimukselle paraatipaikan automaattisen liikkumisen ratkaisujen testaamiseen ja kehittämiseen, keskellä yhtä Tampereen voimakkaimmin kasvavista kaupunginosista.

Lue klikkaamalla lisää testialueen kehityksestä

Teitä tulevaisuuden tekijöille

Lähtövaiheessa Hervannan open ground -testialue käsittää Insinöörinkatu – Teekkarinkatu – Ahvenisjärventie – Opiskelijankatu -kehän aivan kaupunginosan ytimestä, yhteensä noin 3,5 kilometria tieverkostoa. Testaamiseen tarvittavia reittejä suunnitellaan ja kehitetään testaajien kiinnostuksen mukaan. (VTT:n ylläpitämä suljettu proving ground -alue mahdollistaa tärkeät ensivaiheen testaukset sekä virtuaalitestaukset.)

testialueen kartta

ikoni kaupunki
Kehittynyt digitaalinen infra

Tampere Testbedin digitaalinen infra on valmiina palvelemaan automaattiliikenteen kehittäjiä: 4G-verkko, digitaalinen kaksonen ja liikkumisen avoin data (data.tampere.fi) ovat jo täällä ja HD-kartat seuraavana työstössä.

Linkki Tampereen kaupungin dataportaaliin

Lue täältä lisää testialueen digitaalisesta kaksosesta

Alueen monet palvelut

Hervanta on kasvanut omaksi pieneksi kaupungikseen ja tarjoaa testialueen toimijoille kaikki tarvitut palvelut ravintoloista majoitukseen, toimitiloihin, toimistohotelleihin ja kampuksen palveluihin.

Tutustu tästä alueen palveluihin

ikoni autonominen ajoneuvo
Yhteistyölle avoin Tampere

Testialueen kehittäminen on yhteistyötä. Alueen kehittämisessä hyödynnetään useiden  liikenteen ja liikkumisen sekä avoimen datan ja rajapintojen kehittämiseen keskittyneiden hankkeiden tuloksia.

Tutustu tästä yhteistyöprojekteihin

 

Testialueen digitaalinen kaksonen

Älyliikenteen klusterissa paikkoja monille

Yritykset

Automatiikka, robotiikka, ohjelmistokehitys, laite- tai sensorivalmistus. Tampereen Testbed tarjoaa muun muassa näiden toimialojen yrityksille monipuolisia mahdollisuuksia prototyyppien, tuotteiden ja palveluiden testaamiseen ja kehittämiseen keskellä kasvavaa bisnesristeystä. Autamme tarvittavien palveluiden löytämisessä, oli kyse toimitiloista, viranomaisluvista tai potentiaalisista yhteistyökumppaneista. Ripeä ja joustava asenne takaa, että meillä toimivat yritykset voivat edetä omassa kehitystyössään askeleen edellä.

Oppilaitokset ja tutkimuslaitokset

Tutkimusyhteisölle testbed tarjoaa käytännönläheisen kentän omien tutkimushypoteesien testaamiseen sekä monipuolisia mahdollisuuksia yhteistyöhön yritysten kanssa. Hanke toimii sillanrakentajana eri toimijoiden välillä. Paikkoja on muun muassa robotiikan, automaatioteknologian, liikkumisen tutkimuskeskus ja sähköisen liikkumisen opiskelijoille ja tutkijoille.

Älyliikennetoimijat ja autoteollisuus

Älyliikenteen ja autoteollisuun toimijoille on tärkeää, että testialue on helposti saavutettava ja palvelutarjonta monipuolinen. Tampere Testbed Hervannan valtteja on sekä testialueen sijainti keskellä kaupunkikuvaa että Tampereen sijainti Suomen liikennekeskittymässä: kaupunkiin pääsee helposti lentäen, junalla ja valtatietä. Tampereen moderni sisäinen liikenne takaa sujuvan liikkumisen kaupungin sisällä: uusi raitioliikenne vie Hervannasta kaupunkiin vain 20 minuutissa.

Kaupunkikehittäjät

Huomenna kaupungit liikkuvat erilailla: kehitys autonomisen liikkumisen, robottibussien parissa on hurjassa vauhdissa ja itsestään liikkuvat autot utopian sijaan Testbedissä tehtävää arkaa. Kaupunkikehittäjälle Testbed on alusta, jossa uudet, turvalliset, kutsupohjaiset ja matalan hiilijalanjäljen robottiliikenteen ratkaisut palvelevat niin kuntaa, kaupunkia kuin ympäristöä. Digitaalinen kaksonen on kaupunkisuunnittelun kehikko, jonka päälle rakentaa oikean maailman palvelut.

Kuntalaiset

Automaattinen liikkuminen tekee Tampereestakin toimivamman. Robottibussi tarjoaa uudelle ratikalle syöttöliikenteen alueilta, joille ratikan raiteet eivät ulotu ja joissa bussiliikenne on mahdollisesti lakannut. Älyliikenne on myös turvallista: robottibussi ei tee inhimillisiä virheitä ja sitä ohjataan ns. fleetin ohjauksena etänä. Kuntalaiset ovat tervetulleita mukaan automaattiliikenteen palveluiden testaamiseen, kehittämiseen ja kommentointiin.

Kiinnostuitko testiympäristöstä?

Testialue kehittyy yhdessä toimijoiden kanssa. Ota yhteyttä, vaikka olisit vasta lähtöruudussa. Kerromme alueesta ja kartoitamme, miten alue palvelisi parhaiten tavoitteitanne ja visioitanne.

Yhteystietoihin pääset klikkaamalla tästä