Toimijat - Tulevaisuus on nyt

Älyliikenteen toimijoiden keskittyminen samalle alueelle hyödyttää kaikkia. Tampereen Hervanta on kehittynyt lyhyessä ajassa tekniikan, teknologian ja ohjelmisto-osaamisen klusteriksi. Alueen älyliikennetoimijoiden verkosto on vahva ja kysyntä bisnespaikoille kova. Joukko yrityksiä kehittää jo alueella automaattisen liikkumisen ratkaisuja. Tule mukaan imuun!

VTT

Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy on Suomen suurin soveltavaa tutkimusta tekevä tutkimuskeskittymä ja Pohjoismaiden johtava tutkimus- ja teknologiayhtiö.

Linkki VTT:n sivustolle

Unikie Oy

Unikie on älykkään teknologian kehittäjiä, joka luo vaativia sovellusratkaisuja auto- ja koneteollisuudelle sekä televiestintä- ja mobiilialoille.

Linkki Unikien sivustolle

Sensible4

Suomalainen robotiikka- ja ohjelmistoyritys Sensible 4 on palkittu maailman parhaaksi itseajavien ajoneuvojen start-upiksi. Yritys toimittaa automaattiliikenteeseen mm. full-stack kokonaisratkaisuja.

Linkki Sensible 4:n sivustolle

Tampereen kaupunki

Tampere on Suomen 3. suurin ja vetovoimaisin kaupunki. Smart Tampere on Tampereen kaupungin strateginen kehitysohjelma, joka rakentaa kestävää ja älykästä Tampereen seutua, jossa asuminen, eläminen ja liikkuminen ovat hiilineutraalia ja jossa palvelut toimivat digitaalisesti, sujuvasti ja käyttäjälähtöisesti.

Linkki Smart Tampereen sivustolle

Business Tampere

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere edistää investointeja ja luo houkuttelevan ympäristön kestävälle liiketoiminnalle. Business Tampere saattaa yrityksiä yhteen sekä mahdollistaa liiketoimintaa vauhdittavia kohtaamisia eri alojen yritys- ja innovaatioekosysteemeissä

Linkki Business Tampereen sivustolle

Dynniq

Dynniq on kansainvälinen liikenteen älykkään ohjaamisen asiantuntija, jolla on pitkä kokemus suomalaisten kaupunkien liikennevalojärjestelmien toteutuksesta ja kehittämisestä.

Linkki Dynniq’n sivustolle

Nokia Oyj

Nokia on suomalainen, maailmanlaajuisesti toimiva tietoliikennealan yhtiö, jonka pääliiketoimintoja ovat verkkoinfrastruktuuri sekä teknologiakehitys ja lisensointi.

Linkki Nokian sivustolle

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto on yksi Suomen monialaisimmista yliopistoista, joka kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen.

Linkki Tampereen yliopiston sivustolle

ITS Factory

ITS Factory on tamperelainen älykkään kaupunkiliikenteen kehitysalusta.Se mahdollistaa älyliikennepalvelujen kehityksen yhteistyössä alan keskeisten viranomaisten, yritysten ja palvelukehittäjien kanssa.

Linkki ITS Factoryn sivustolle

Forciot

Forciot on suomalainen teknologiayritys, joka tuottaa korkealaatuisia, sensoripohjaisia IOT-ratkaisuja ja tarjoaa niihin liittyviä integraatioratkaisuja.

Linkki Forciotin sivustolle

Sitowise

Sitowise on pohjoismainen rakennetun ympäristön asiantuntija- ja digitalo, joka suunnittelee älykkäitä kaupunkeja, sujuvaa liikkumista ja elämisen tiloja.

Linkki Sitowisen sivustolle

Ramboll

Ramboll on suunnittelu- ja konsulttiyhtiö, jonka toimialoja ovat kiinteistöt & rakentaminen, infra & liikenne, kaupunkisuunnittelu, ympäristö ja terveys ja vesi.

Linkki Rambollin sivustolle

Modulight Oy

Mobulight on Tampereen Hervannassa toimiva laserteknologiayhtiö. It designs and manufactures lasers and optics for personalized medicine and has over 20 years’ experience in manufacturing FDA & CE approved lasers. .

Linkki Modulightin sivustolle

Roboride

Roboride is an autonomous transportation services operator. Robo last mile transportation services enable smart and sustainable mobility in campuses, industrial parks, holiday resorts or as extension of public transportation.

Linkki Roboriden sivustolle

Kampuksen kupeessa

Testbedin välittömässä läheisyydessä sijaitseva Tampereen Yliopiston Hervannan kampus on kansainvälinen 8000 opiskelijan yhteisö. Siellä työskentelee 2 000 eri alojen asiantuntijaa ja toimi lähes 100 yritystä. Historia Teknillisenä yliopistona (1965-2018) näkyy osaamisesta ja tutkimuksesta. Tutkimuslaitteistot avaavat ovia tieteentekijöiden ja yritysten yhteistyöhön ja kampuksen avoin palvelutarjonta, kuten kahvilat, ravintolat ja vuokrattavat tilat ovat hyödynnettävissä.

 

Linkki Tampereen Yliopiston Hervannan kampuksen esittelyyn