Hervannan autonomisen ajamisen alueella tapahtuu keväällä 2022

Tampere Testbed Hervanta Sensible 4 robotbus

Kuluvan kevään aikana Hervannan autonomisen ajamisen testialueella Tampereella on tulossa useampia tapahtumia. Pääset tutustumaan paremmin alueeseen, saatavilla olevaan dataan ja toteutettuihin kokeiluihin ja ratkaisuihin sekä myös verkostoitumaan alan ammattilaisten kanssa.

Hervannan testialue esittelyssä Business Tampereen Testialustat tutuiksi -webinaarisarjassa 23.2.

Business Tampereen organisoimassa webinaarisarjassa tutustutaan kevään aikana Tampereen kaupunkiseudun testiympäristöihin ja -alustoihin. Yritykset ja organisaatiot voivat hyödyntää näitä ympäristöjä ja alustoja toiminnassaan. Webinaarissa 23.2. klo 13-14.30 vuorossa on autonomisen ajamisen testialusta Tampere Testbed Hervanta ja kuulet lisää myös testialueella meneillään olevasta robottiautokokeilusta. Voit ilmoittautua webinaariin tästä.

Tutustu Hervannan testialueeseen paikan päällä 17.3.

Alan ammattilaisille järjestämme tapahtuman, jossa voit tutustua Tampere Testbed Hervanta -testialueeseen hyppäämällä ensin robottiauton kyytiin ja jatkaa aiheen parissa yhteisellä lounaalla testialueen lähellä. Ravintola Pranzossa voit seurata esityksiä autonomisen ajamisen aiheista sekä verkostoitua asiantuntijoiden ja muiden osallistujien kanssa.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu tapahtumasivulla.

Tampere Smart City Week Konferenssi ja Expo uudella Nokia Areenalla 14.-15.6.

Älykaupunkikehityksen kansainvälinen Tampere Smart City Week (TSCW) Konferenssi ja Expo järjestetään 14.−15. kesäkuuta 2022. Tapahtumassa esitellään liikkumisen ratkaisuja esitelläänkonferenssiohjelmassa sekä messujen näytteilleasettajien toimesta. Muita konferenssin ja expon teemoja ovat: kestävä kehitys, älykkäät työkoneet, digitaaliset ratkaisut, kaupunkiliikenne, tiedonhallinta ja tiedolla johtaminen. Huomaathan, että ainutlaatuinen startup-tapahtuma Arctic15 x Tampere keskiviikkona 15.6. on myös osa TSCW-ohjelmaviikkoa.

Ilmoittautuminen TSCW-tapahtumakokonaisuuteen on auki.

TSCW-ohjelma ja lisätietoa tapahtumasta verkkosivuilta tscw.fi.

Digikaksosen avulla monipuolista dataa kehittäjille

Juuri valmistunut digikaksonen Hervannan testialueesta mahdollistaa monipuolisen ja laadukkaan datan kehittäjien tueksi. Alueen digikaksonen on kehitetty osana Stardust-kehityshanketta, jossa Tampereen kaupunki on mukana. Lisätietoja digikaksosen käytöstä saat Business Tampereen asiakkuusvastaavalta Jari Ikoselta.

Etävalvontakeskus antaa uusia mahdollisuuksia joukkoliikenteen kehittämiseen

Tampere Testbed Hervanta -alueen kehittäminen jatkuu uudessa kehityshankkeessa. Hankkeen aikana Hervantaan perustetaan etäohjauskeskus, joka alkaa valvoa ja hallinnoida syöttöliikenteen palveluja. Keskus puuttuu myös ongelmatilanteisiin ja voi myös ohjata ajoneuvoja etäyhteydellä, yksi operaattori voi valvoa ja ohjata useaa ajoneuvoa.

Tarkoitusta varten käynnistyy EU-rahoitteinen hanke, jota johtaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere Oy ja sen osatoteuttajana on Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy. Hanke kestää vuoden 2023 kesäkuun loppuun.

Lue lisää Pirkanmaan liiton tiedotteesta ja hankkeen verkkosivuilta.

Kiinnostuitko Hervannan autonomisen ajamisen kehitysympäristöstä?

Voit jättää kysymyksesi tai viestisi asiantuntijoillemme myös yhteydenottolomakkeella, ja palaamme asiaan mahdollisimman pian. Lomake on tarkoitettu ensisijaisesti toimijoille, jotka ovat kiinnostuneita Hervannan autonomisen ajamisen alueesta.

Lisätietoja

Markku Niemi
Ohjelmajohtaja, älykaupunkikehitys
p. 050 511 7341
markku.niemi@businesstampere.com

Kuva: Sensible 4